Læselaug ved Mølholm Kirke

HUSK -  læs langsomt

Vejledning til læselaugets medlemmer!

1. Din plads (indtil du har læst læsningen) er på en af stolene under prædikestolen.

2. Du må gerne prøve oplæsningen i kirkerummet med mikrofon – dog helst senest 9.40. Tjek styrken.

3. Hav teksten parat før du stiller dig frem i korbuen.

4. Find ro før du læser op. Fornem at du står godt og roligt.

5. Kommer du til at læse ” forkert ” undlad at kommentere det (ved at sige ”ups”, ”hovsa” eller lignende). Læs videre som intet var hændt.

6. INDGANGSBØNNEN – du går op når præludiet er stoppet.

7. Ved indgangsbønnen sluttes med: ”Lad os rejse os og synge første salme”

8. Sæt dig på stol under prædikestol.

9. LÆSNINGEN – du går op direkte efter præstens bøn fra alteret og meningheden har sunget Amen.

10. Gå i gang med læsningen sådan, at du først siger: ”Lad os rejse os.” Og vent så på, at menigheden har rejst sig, Denne hellige lektie (eller salme – eller ...) skriver ...”. Du tænder mikronen under sidste linie i første salme. Og rejser dig straks musikken stopper.

11. Efter læsning, luk bogen og gå roligt ned – enten på stolen ved prædikestolen eller ned på din plads på kirkebænken.

12. NADVER – du vasker hænder bag alteret under salmen efter prædikenen. Og sætter dig på plads igen.

13. Efter indstiftelsesordene og ”O du Guds lam” går du op til alteret.

14. UDGANGSBØN – efter sidste salme. Først læses bekendtgørelserne – derefter udgangsbønnen. Du sætter dig igen.

TAK FOR HJÆLPEN!