Dåbsklude Mølholm Kirke

Dåbsklude

Vi strikker dåbsklude …

Det gør de efterhånden i mange sogne rundt om i landet, og Mølholm Sogn er ingen undtagelse. Dåbskludeprojektet er startet af sognepræst Ann Maj Lorensen i Thorsager-Bregnet-Feldballe Pastorat og har hurtigt spredt sig til resten af landet.

I Mølholm Sognehus strikker og hækler vi hvide dåbsklude til de cirka 55 børn der hvert år døbes i Mølholm Kirke. Tanken med den håndstrikkede dåbsklud er at den ligger på døbefonten, den dag barnet skal døbes. Når barnet er døbt, bliver dåbsbarnets isse tørret med dåbskluden. Efter dåben får dåbsbarnet dåbskluden med hjem. Dåbskluden kan således være et minde om dagen, og en påmindelse om dåbens betydning.

Dåbskluden kan for eksempel hænges i en ramme på væggen eller gemmes sammen med dåbskjolen. Familien kan eventuelt brodere barnets navn og dåbsdato på dåbskluden.

Dåbskludecaféen i Mølholm Sognehus er for alle der har lyst til at strikke eller hækle i fællesskab om et godt formål. Mølholm kirke sørger for garn, opskrifter og kaffe. Deltagerne skal selv medbringe et sæt strikkepinde størrelse tre. Det er gratis at deltage.

Vi mødes til dåbskludecafé i sognehusets præsteværelse på følgende torsdage fra kl. 13.00-14-30: d. 16. august, d. 20. september, d. 18. oktober, d. 15. november og d. 13. december.

For yderligere information kontakt:
Bodil Hansen på e-mail: bodilhansen1947@outlook.com